2016-11-10 15:32:45• hírek • Szatmár.ro

1,3 százalékról 0,7 százalékra változik az adó?

A magánszemélyek tulajdonában levő, de cégszékhelyként működő ingatlanok adója változhat.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal gyűléstermében tartottak csütörtökön közvitát az ingatlanadók kapcsán. Az elmúlt évben ugyanis változtak az adók, a legrosszabbul pedig ez azokat érintette, akik a lakásukba jegyezték be a cégük, magánvállalkozásuk székhelyét. A változásokat megelőzően a tulajdonos alapján adóztak az ingatlan után, ám most az épület rendeltetése alapján kell befizetni a helyi adót.

A helyi tanács 1,3 százalékos adókulcsot szavazott meg annak idején, most azonban, az RMDSZ-frakció kezdeményezésére változtatni szeretnének, gyakorlatilag feleznék az adó-arányt.

A közmeghallgatáson több cégvezető is jelen volt, akik ugyan örülnek a csökkenésnek, de a törvény által előírt minimumot szeretnék elérni - ami az ingatlan értékének a 0,2 százaléka.

Az adócsökkentésről a helyi tanács az egyik következő tanácsülésen fog dönteni.

Magyar Lóránd városi tanácsostól megtudtuk: ugyan az idei évben minden cégtulajdonosnak, aki ilyen helyzetben van, nyilatkozatot kellett letennie a Helyi Adók Hivatalában, csak 2500 ilyen nyilatkozat érkezett. Pedig Szatmárnémetiben 8000 magántulajdonban levő ingatlan van cégszékhelyként megjelölve!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: